VELKOMMEN TIL BLOGGEN VÅR!



søndag 11. april 2010

Påsken er over- og finværet har kommet! Snøen er borte, sandkorn er tilbake i huset...I dag var det virkelig nydelig, sola varmet og grillen ble tent for første gang i år. Hundene storkoser seg i hagen- og gjerdeprosjektet var vellykket en lang stund. Helt til Santi fant ut at det var jo ingen problem å hoppe ti cm. høyere. Til Kaisas store ergrelse. Ikke noe morro å sitte igjen inne i hagen mens mor tusler rundt på forbudte områder- naboens plen. Så nå får vi forhøye enda litt til, jeg kan vel snart endre kennelnavn til Husbakkens kretsfengsel, om inngjerdingen skal fortsette i takt med Santis mot.

I dag hadde vi årets første tur til toppen av Reinshei. Litt skyggeland gjør at snøen ikke er helt smeltet her, men det var såpass mye tørt terreng at vi kunne gå rimelig tørrskodd til toppen. Der er det kjempefin utsikt over Eiken og Lygnevannet, og på en nydelig solskinnsdag er det et vakkert syn! Hundene storkoste seg, ansiktene var så glade som bare et hundefjes kan bli!

På fredag hadde vi årets "klippetur" til Santis oppdretter i Sandefjord. Alltid koselig med et besøk hos Brit (kennel Chaveni). Og med ny bil gikk turen som smurt. Hundene fant roen etterhvert der bak, alltid litt uvant med ny bil, men jeg tror jammen de satte pris på at kjøretøyet lå litt bedre i svingene enn vår gamle Volvo!

Santi har røytet såpass at det blir nok ingen utstilling på henne i mai, men ho ble likevel så mye finere i halsen etter at en noe mere kyndig hånd enn undertegnede fikk styre saksa. Kaisa fikk bort prestekragen og en fin hals kom til syne. Siden det er tre uker til utstilling så må jeg nok gå over henne et par ganger, sånn helt forsiktig...
Den klippinga er de ikke spesielt begeistret for. Santi får et begredelig uttrykk i øynene, og Kaisa ser heller ikke spesielt fornøyd ut.
For ikke å snakke om når de skal bades. oi oi oi, stakkars oss. Og jeg må bare innrømme at det er et slit med den badinga. Vi har et ekstremt dårlig trykk på vannet, og du kan jo bare tenke hvor vanskelig det er å skylle ut såpa. Bare det å få bløyta pelsen før innsåping er vanskelig. Sukk. Skulle gjerne ha puttet de i maskinen på 30 grader.

Det ser ut til at finværet holder seg neste uke også. Da blir det nok mange fine skogsturer på oss og avslapping for hundene i hagen. Og litt hagearbeid for oss på to. Nydelig med vår og smak av sommer!!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar