VELKOMMEN TIL BLOGGEN VÅR!



lørdag 23. oktober 2010

23.oktober

Vinteren har kommet på besøk til oss. Torsdag lavet snøen ned, og enda er jordene dekket av kald snø. Silje og Arvid har hatt årets første skitur...!...og Maja har fått en ny hvit erfaring! Jeg må innrømme at selv om jeg liker hvit vinter så ble dette litt tidlig. Med snø i skogen mister en litt av den fine turopplevelsen , høsten er den beste tiden å gå i naturen på. Orm og flått er så godt som borte, sauer og kuer er tatt inn , altså fritt frem for turglade retrievere!
Maja har altså fått oppleve snø, å tisse i snø var en ny opplevelse...
Men jeg lar henne ikke være ute lenge av gangen, små tispevalper har veldig lett for å pådra seg urinveisinfeksjon og hønemor passer på at hun ikke blir for kald for lenge. Også Santis spener vil jeg helst ikke kjøle ned til frysepunktet da hun fortsatt har melk og kan pådra seg jurbetennelse. Santi har også svært lite pels, enkelte steder er hun nesten bar. Underulla kan en dra av i dotter, nå skal ALT av. Ikke bare bare å bli mamma, nei!
Kaisa er nå ei veldig god storesøster til Maja. Hun har gitt klar beskjed om at de harde valpetennene må hun holde for seg selv, - noe Maja skjønte veldig raskt. Men leke, det er gøy, Kaisa er kjempeflink med valpen. Hun legger seg ned, er forsiktig- og inviterer til lek. Maja har fått lov til å ligge pent inntil Kaisa og sove i prinsessesenga.(Skinnseng med dyne i.)
Santi leker selvsagt også med Maja.Hun legger labben over henne, biter forsiktig og ruller rundt med jenta si. Men når Santi skal drikke vann, ja da må barnet pent vente på tur. Mørk knurring blir til bjeff om ikke barnet respekterer reglene. Og Maja forstår, og roen er opprettet. Det er viktige uker nå før levering,Santi har en viktig rolle.
Små valper liker å smake på tærne våre, Maja intet unntak. Å fange ei tå i fart er ustyrtelig festlig. Det kan gjøre vondt med små skarpe tenner, og vi på to hyler "au", og fjerner henne. Det kunne vært fint å kopiere de voksne hunders reaksjon, et skarpt bjeff, og være kvitt tåjaktingen...
Men Maja er ingen hyper valp. Hun løper glad rundt som en firkantet kosebamse og får alle i godt humør. Bjeffe gjør hun så og si aldri, hun er rett og slett som et familiemedlem allerede. Så man kan jo bare ane hvordan det blir å levere henne fra oss, men det hjelper godt at det er noen som gleder seg veldig til å overta henne.
Maja har hatt sine to første bilturer. Først en med Santi, det gikk veldig bra. I dag tok jeg henne med alene da jeg skulle en tur på butikken. Det gikk like bra, ikke en lyd, hun la seg bare til å sove bak i buret. Hun er ikke avhengig av å ha andre valper rundt seg, og er dermed blitt trygg og selvstendig. Santi så også ut til å ta det med stor ro at barnet hennes ble borte en liten time. Men melkebaren var selvsagt åpen da hun kom hjem:-) Vi klipper klør, og "later" som om vi klipper klør. Og koser og koser og koser......
Valpekassa ble ryddet bort i dag. Vi håper på at den skal frem til våren igjen, med Kaisa som valpemor. Men innen den tid satser jeg på å trene både lydighet og agility med Kaisa, hjemme og i Lyngdal. Og selvsagt mange mange lange turer i skog og hei! Og gode Santi får nok pelsen sin tilbake etterhvert, og også hun skal få brukt seg på annet enn valpestell. Hun har vært-0g er- ei fantastisk mor,- og mattyv av en annen verden:-))









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar