VELKOMMEN TIL BLOGGEN VÅR!



mandag 1. november 2010

1. november

Vi skriver første november, noe som betyr at Maja har blitt sju uker. En epoke er snart over,om få dager skal hun videre i livet.
Det har vært en en spesiell opplevelse å drette opp denne nydelige valpen.
Mye spenning, glede , tårer....Det føles lenge siden den dramatiske dagen og natten da valpene ble forløst med keisersnitt.. For ikke å snakke om alle timene jeg gikk og ventet på fødsel, målte temperatur, våket og grublet og snakket med den ene og den andre. Og så den triste triste lørdagen da den minste valpen plutselig sovnet inn- trist telefon til skuffede valpekjøpere,for så å innse at slikt hender uansett hvor mye man passer på de små.
Lille Maja ble fort en del av familien vår. Fra hun var litt over tre uker har hun tilbrakt de våkne timene sammen med oss. Etterhvert ble Kaisa fortrolig med denne lille ballen, og hun har vært en fantastisk storesøster. Maja har vist at hun er god på hundespråk i lek med Kaisa. Og Santi da, en fantastisk mor. De er så gode sammen alle tre, en harmonisk flokk.
Maja har vært med på mye den siste uka. Bilturer går veldig bra, ikke noe spy, ingen klynking. Hun har vært på besøk på Snartemo aktivitetsenter,besøkt ulike hjem, vært i hundegård, opplevd snø og regn. Hun har hilst på mange mennesker, små barn, store barn, menn i regndress osv. Hun har sett noen andre hunder enn golden. Husets lyder er hun selvsagt vant til. Støvsugeren går flittig med to røytende golden,slamring med gryter, TV, dusj, ulike golv osv.
I kveld var det helsekontroll, med id-merking og parvo-vaksine. Snuppa veier 7.1 kg, en god størrelse det på en sju uker gammel tispevalp. Jo, hun er pen.
Navnet sitt kjenner hun, hun kommer som en rakett når hun hører det. Hun sitter og ser på meg før maten blir servert,- med de nydelige øynene sine.
Tennene er sylskarpe, til tider kan hun være en Maja Piraya. Men hun lar seg avlede ganske lett, og selvsagt er det mor Santi det meste går ut over:-))
Renslighetstreningen er godt i gang. Mye kommer ute- og mye inne.
Hun har prøvd halsband, og jeg skal også la henne prøve å gå et par meter i band.
Maja skal gå på valpekurs i januar hos Siddis hundeskole i Stavanger, men allerede fra hun kommer "hjem" skal hun bli med på valpetreff arrangert av Siddis. Det blir veldig bra for henne å få leke med andre valper av ulike raser.
Mor Santi ser ikke pen ut nå...Det har tydeligvis ikke noe å si for røytinga etter valpekull om det er kun en valp . Den tykke underulla ramler av i dotter, en kan sitte og dra ut håndfuller med hår. Særlig lår og bryst er nesten helt bare, ikke så veldig praktisk mtp årstiden vi går i møte. Jeg håper det gror ut rimelig fort.
Maja er altså snart klar for avreise. Hulk. Jeg prøver å tenke på det jeg skal gjøre uten valp i huset....det blir jo litt mindre bånd. Men så veldig mange fordeler kommer jeg dessverre ikke på enda.....
Ved forrige kull var det et par av valpene som fikk en ekstra plass i hjertet mitt. Det er ingen tvil om at Maja Amiga har en stor stor plass - og jeg har gjort mitt beste for at hun har fått en god start i livet de ukene hun har bodd hos oss!!

Vet ikke helt om dette blir lov i Stavanger, men....




1 kommentar:

  1. En virkelig herlig valp :) Det har vært gøy å fulgt med på bloggen og sett som hun vokser seg stor og flott. Ønsker Maja masse lykke til i det nye hjemmet:)

    SvarSlett