VELKOMMEN TIL BLOGGEN VÅR!



lørdag 22. juni 2013

Da er de ferdige!

Ja, da er valpene ferdige til levering. De har fått sin fjerde ormekur og helsesjekk med chip og vaksine er gjennomført! Jeg er ikke ferdig med alle kontrakter og valpepermene må også bli klare. Alltid mye som må ordnes de siste dagene, de går jo plutselig så veldig fort!
Helsesjekken ble tatt i Kvinesdal siden de lokale veterinærene her var på ferie.  Det betydde 4 mil hver vei på svingete og humpete veier. Gikk det bra da? Vel....det ble nok litt for svingete og humpete for flere av de, stakkars. Det ble litt spying og sutring i bilen, huff, ikke bare bare å trene kjøring på disse veiene her!
Vi hadde to bilbur i bilen og de hadde dermed ganske så god plass. Men det å sitte stille og se rett frem er ikke så lett og forstå for en liten valp:) Men når de kom fram var de like glade, som alltid. Utenfor veterinæren var det en stor innegjerdet plen der de kunne løpe og kose seg til det var deres tur. Så var det helsesjekk, chip og parvovaksine. det er alltid litt spennende med helsesjekk, men her var det absolutt ingenting å sette fingeren på. De var så friske og fine atte, og alle tre guttene hadde testiklene på plass allerede. Vekta lå på rundt 6.5 kg. Ingen som lå langt under i vekt, de er fortsatt et jevnt kull. Vel hjemme var de slitne og glade, det ble en god del soving den ettermiddagen.... På kvelden fikk de siste ormekur, denne gangen knust i ei kule leverpostei. Det gikk selvsagt ned på høykant, mye bedre enn den ekle Banmint pastaen.
I dag fikk vi besøk av Børge Espeland, eier til Danny. Det er ekstra morro å få en vurdering av valpene fra Børge, han eier jo tross alt den andre halvdel av opphavet. Og joda, Børge syntes valpene var et fint resultat av foreldrene!! Valpene syntes selvsagt det var kjempegøy med nok et besøk, og aller morsomst da han stakk hodet ned i valpeflokken til ellevill begeistring fra de små.. det er nemlig noe av det gøyeste som finnes for en valp, å få et menneske til å legge seg ned på ryggen eller stikke hodet ned mot gulvet. Da blir det liv!! her er det Arvid som koser seg på valper vis:

Været veksler, og valpene veksler mellom gårde, hage, løpe fritt i hage og på jorde og innetid i stua.





Valperommet blir stort sett bare brukt til soving og sovepauser.









I skrivende stund er det snart tid for kveldsmat. Deretter må alle ut for å løpe litt og gå på do. Vi passer på og plukker opp lurer. Etter en god stund herjing, snusing og leking ute i regnet er det inn i stua for å tørke seg godt. Og snart blir de trøtte, en etter en. Noen piper og vil inn på valperommet, andre sovner der de har lyst.
Aller best har vi det når det ikke regner. Og Kaisa er en god mamma, her leker hun så godt med barnet sitt.


Det ser ganske skummelt ut, men hun bare viser tenner og er veldig fornøyd. Dette skjønner valpen og han storkoser seg med leiken.





Nei, så må jeg finne frem matfatet og ta til på kveldsrutinen, lørdag eller ikke lørdag! Best å kle myggen og kulda ute, hm, er det midtsommer eller???

2 kommentarer:

  1. Å som vi gleder oss til å hente Zera! Ei uke igjen- og vi kan knapt vente!
    Hilsen 4 spente på lillehammer

    SvarSlett
  2. Herlighet kor flott dæm æ!!
    Tenk neste fredag er han her i stua, etter en lang reise nordover!
    Vi sees om fem dager Kristine og Bonzo (",)

    Amund, Arvid & Sissel

    SvarSlett