VELKOMMEN TIL BLOGGEN VÅR!



søndag 26. mai 2013

Valpekassa er borte.

Vips, så var valpekassa borte. Litt vemodig, det har vært nydelig å ligge der sammen med valpene. Men selv om den er stor nok til at jeg kan ligge og beskue de små, riktignok litt bøyd, så var det helt klart tid for mere rom.
Jeg merket at det var ekstremt mye sutring før soving. De klarte ikke å krype under beskyttelsesplanken, de var plutselig blitt for store :) Dermed bar det ut med hele sulamitten, gjett om de satte pris på det? Nå er det mye mer plass til tumling og lek. Leken kommer seg bittelitt, og nå prøver de også å løpe/hompe avgårde på sine ustøe bein. Et festlig syn!!
De har hatt et par turer inne i stua også.
 
Snart sovna de...
 
 
 
 
 
Da blir det litt piping, særlig første gang. Andre gang var det flere som måtte ut på langtur, jente nakke var riktig så frimodig der hun spradet avgårde på parketten.  Kaisa stakkar ble litt fortumlet over at jeg hadde dratt dem helt inn der, var nå det nødvendig? Også hun trenger å venne seg til at valpene bytter rom til tider. Dette vil hun se på som mer og mer naturlig etterhvert som de blir eldre og eldre, men nå er det tydelig at hun slapper aller best av når de er trygt på valperommet. Forståelig nok. Har man sju barn å passe på så har man det. Og hvorfor skal noen komme og flytte på dem, helt uten videre? Vi må ta alt i langsomt tempo, hensyn til mor er også viktig.
Valpene har vært på bord og sjekket kropp og klør. De er heldigvis bittelitt større å klippe nå. Jeg bruker fortsatt neglesakt, alltid godt når det er gjort!
Andre ormekur er gitt. Alle veier godt over 2 kilo, ca 2,3-4. Minste er nokså nøyaktig 2. Jeg synes de vokser enda raskere etter at de har begynt å få mat, appetitten er det ingenting å si på! Bordmanerene kommer seg litt etter litt, de skjønner etterhvert at det ikke er nødvendig å bade i matskåla for å få noe inn i munnen....
Ormekur ja, den smaker ikke noe godt:( Men jeg har en fin teknikk. Kaisa ligger og tar imot en og en valp med pastaen klint opp under ganen. Dermed får de skylt ned herligheten med deilig morsmelk og den ekle smaken forsvinner ganske kjapt.
Vi har hatt nydelig vær, men valpene har ikke vært ute enda. De er fortsatt såpass lite våkne og er så små at jeg ikke har villet stresse med det. Forhåpentligvis fortsetter finværet ut i juni også, da er vi klare for frisk luft!!
Jo, det er mye soving:) Hvem kan unngå å la seg bedåre av disse to?

 
Kaisa har funnet ny ammeplass etter at valpekassa ble borte. Tidligere lå hun her for seg selv, nå spørs det om hun ikke må flytte inn i ganga for å få nattesøvnen sin i fred og ro:)
 
Du må ha ei kjempefin uke! Oppdateringer kommer, men travelheten tiltar så du må nok smøre deg med litt tålmodighet til tider!

2 kommentarer:

  1. Herlighet så store de er blitt!! <3
    Nydelige, flotte, flinke Kaisamamman som er så tålmodig!

    Hilsen fra Hammerfest
    Amund, Arvid og Sissel (",)

    SvarSlett
  2. De er så herlige disse små:) - Og som de vokser!

    Charlotte & Thomas.

    SvarSlett